Hoe Home Instead de zorgvraag matcht met zorgaanbieders

Hoe je zorgverleners en zorgvragers aan elkaar koppelt

De thuiszorgorganisatie Home Instead zocht een manier om zorgverleners optimaal aan klanten toe te delen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar reisafstanden maar natuurlijk ook naar de zorgvraag van klanten en de kwalificaties van de medewerkers. En er kan zelfs rekening worden gehouden met bijkomende omstandigheden en voorkeuren zoals bv huisdieren.

Home Instead beheert gegevens over klanten en zorgverleners in een CRM (PerfectView). NieuwlandGeo heeft via het low coding platform Betty Blocks een koppeling van de Whitemap API met PerfectView geleverd om de gegevens uit het CRM op de kaart te ontsluiten.

Nadat op basis van kenmerken een voorselectie is gemaakt van zorgverleners voor een klant, worden alleen die zorgverleners geselecteerd die binnen een op te geven reisafstand (dus langs de weg) van de klant wonen. Dit gebeurt automatisch doordat deze Whitemap-oplossing ook aan Open Route Services is gekoppeld.

Het resultaat is dat Home Instead bij elke klant automatisch een overzicht kan genereren van de best passende zorgverleners die het dichtst bij de klant wonen.

t: 0317 421711

WebGIS as an API